fbpx
TILAN AR

Mitä tahansa digiä missä tahansa paikassa. Tilaan ankkuroitu AR avaa ovia todella monille mahdollisuuksille ja ennenkuulumattomille käyttötarkoituksille.

Pari videota tilaan ankkuroiduista AR-tuotannoistamme

Tilaan ankkuroitu AR (AR Cloud / Spatial AR)

Tilaan ankkuroitu AR on tämän hetken kuumin juttu AR-kentällä ainakin meidän mielestä. Käytännössä tilallinen AR mahdollistaa minkä tahansa digiasian tuomisen minne vain fyysiseen lokaatioon / tilaan. Tilasta luodaan ensin pistepilvimäinen representaatio ottamalla paljon kuvia ja sitten tähän pistepilvimöykkyyn voidaan ankkuroida digisisältöä Unityssa ja kokonaisuus koostetaan sovellukseksi.

Kuten AR-tuotannoissa yleisesti, digitaalinen sisältö voi olla lähestulkoon mitä vain. Tilallinen AR antaa kuitenkin vielä enemmän tilaa mielikuvitukselle ja jännille ideoille ja mahdollistaa esimerkiksi AR-navigaation kohteessa tai juuri tiettyyn kohtaan liittyvää spesifiä tietoa.

Tilallisiin AR-toteutuksiin käytämme Immersal SDK:ta Unity-pelimoottorin kanssa. Olemme ylpeästi Immersalin sisältökumppani.

Tilaan ankkuroitu AR avaa ovia aivan uudenlaisille AR-tuotannoille. Käyttötarkoituksia on paljon! Me olemme tähän mennessä tehneet mm:

  • tuoneet 3D-mallin messuille
  • AR-navigaatio kohteessa
  • piilotetun sisällön näyttäminen  (tietomallin osia seinän sisällä, IoT-datan visualisointi)
  • vaikeasti hahmotettavien asioiden visualisointi (laserkeilatut pistepilvet puista 1:1-koossa)
  • interaktiivinen ”opashahmo”

Tilaan ankkuroitu AR ei kuitenkaan ole mitenkään rajoittunut yllä mainittuihin. Taivas on rajana, eikä oikeastaan sekään. Anna mielikuvituksen laukata villisti tila-AR:n mahdollisuuksia miettiessä!