fbpx
TASOON ANKKUROITU AR

Tasoon ankkuroitavat AR-toteutukset soveltuvat erityisen hyvin interaktiivisen 3D-sisällön näyttämiseen isommassa koossa.

Tasoon ankkuroitu AR

Suurin osa nykyaikaisista mobiililaitteista osaa tunnistaa tasoja ja pintoja ARKitin ja ARCoren avulla. Käytännössä tämä mahdollistaa digitaalisen sisällön ankkuroimisen pintoihin ympärillämme; digisisältöä voi asettaa esimerkiksi pöydille, lattioille tai maahan. AR-toteutuksen laukaisun jälkeen laite alkaa tunnistamaan kameran näkemiä tasoja ja kun tasot on tunnistettu, käyttäjä voi asettaa digisisällön haluamaansa kohtaan.

Käytämme tasoon ankkuroitaviin AR-tuotantoihin yleensä palkittua Zappar-alustaa, jonka Studio-ohjelmistoa olemme käyttäneet jo vuoden 2016 beta-vaiheesta lähtien. Teknisesti täsmälleen samaa Zappar-teknologiaa käyttää myös Telian uudehko AR by Telia -alusta, joten voimme tarpeen mukaan julkaista AR-toteutuksia myös sille alustalle.

Tasoon ankkuroitavat AR-toteutukset soveltuvat erityisen hyvin interaktiivisen 3D-sisällön näyttämiseen isommassa koossa. Mahdollisia käyttökohteita ovat mm:

  • tuotteiden (huonekalujen!) näyttäminen 1:1-koossa
  • AR-pienoismallit rakennushankkeista
  • 3D-räjäytyskuvat laitteista
  • 3D-skannattujen esineiden digikloonaus, esimerkiksi museoesineitä voi tuoda helposti koteihin