UKK

UKK

Lisätty todellisuus ei ole oikeasti niin monimutkaista, mutta saattaa mennä hetki hiffata mistä siinä on pohjimmiltaan kyse. Toivomme, että löydät etsimäsi vastauksen täältä, mutta jos et löydäkään niin ota rohkeasti yhteyttä!

Kysy jotain
Miten flyAR® AR-tuotannot toimivat?

flyAR® hyödyntää uraauurtavaa Augmented Reality -tekniikkaa liittääkseen tietyn digitaalisen sisällön tiettyyn grafiikkaan. Kun flyAR®in tuottamaa AR-toteutusta kuten julistetta, esitettä tai muuta painomateriaalia katsoo AR-sovellus Zapparilla, siihen liitetty digimateriaali haetaan pilvestä ja näytetään printin päällä. Jos laitteestasi ei vielä löydy Zapparia, käy lataamassa se ilmaiseksi ao. linkkien kautta.

Available on the App Store
Get it on Google Play

Kuinka näen grafiikkaani liitetyn digitaalisen materiaalin?

Lue AR-ohjeistus printistäsi, sillä ohjeistamme aina sisällyttämään AR-ohjeistuksen printtigrafiikkaan. Tässä vielä ohjeet, jos jostain syystä se pala puuttuu 🙂

 1. Lataa Zappar iOS– tai Android-laitteeseesi
 2. Avaa Zappar
 3. Osoita laitteellasi AR-aktiivista printtiä niin, että kameranäkymässä näkyy salamakoodi (zapcode). Laitteesi pitäisi päästää pieni *piippaus* merkkinä siitä, että koodi on tunnistettu ja AR-sisällön lataus käynnistynyt.
 4. Kun lataus on valmis, printin päällä pitäisi näkyä hienoa flyAR®-actioniä.

Latausaika riippuu laitteesi internet-yhteyden nopeudesta ja ladattavan digimateriaalin määrästä. Tyypillinen latausaika on 1-10 sekuntia.

Miksei se toimi??!!

Ikävä kuulla että olet kohdannut ongelmia AR-tuotannon toimivuuden kanssa. Toimimattomuus voi johtua useista seikoista, tsekkaathan että seuraavat asiat ovat kunnossa:

 1. Onhan laitteesi internet-yhteydessä (WiFi / mobiiliverkko)?
 2. Oletko paikassa, jossa on riittävästi valoa? Onko printin päällä voimakas varjo? Heikko valaistus ja varjot saattavat häiritä AR:n toimivuutta.
 3. Oletko ladannut Zapparin ja katsot printtiä sen läpi?
 4. Onko käytössäsi Zappar-sovelluksen viimeisin versio?
 5. Oletko juuri katsonut jonkun AR-toteutuksen Zapparilla ja katsot nyt seuraavaa? Jos näin on, aktivoi Zapparin skannaus uudestaan ”silmä / refresh” ikonista yläoikealta.
 6. Oletko kokeillut laitteesi uudelleenkäynnistämistä?

Jos mikään ylläolevista ei ratkaise ongelmaasi, kerrothan meille asiasta. Tarkastamme tilanteen ja selvitämme mikä voisi olla ongelmana.

Toimiiko se Windows-puhelimella?

Ei toimi, sori siitä.

Olen kiinnostunut, kuinka voin saada oman flyAR® AR-tuotannon?

Oikein mukava kuulla että tykkäätte töistämme! Hanki omasi -sivulla on yksityiskohtaiset ohjeet oman AR-tuotannon saamiseksi.

 

Pähkinänkuoressa, tarvitsemme seuraavat sisällöt:

 • Grafiikka, johon haluat digitaalisen AR-sisällön liitettävän. Muista liittää AR-ohjeistus johonkin kohtaan grafiikkaa.
 • Digitaaliset AR-sisällöt oikeissa formaateissa.
 • Mahdolliset linkkien kohteet, joihin mahdolliset napit ohjaavat.
 • Katso Hanki omasi -sivua tarkempia ohjeita varten. Jos huomaat peukalon siirtyvän keskelle kämmentä, ota meihin yhteyttä! Autamme mielellämme.

Täytyykö grafiikan sisältää AR-ohjeistus?

Kyllä. Ohjeistus on siinä helpottaakseen AR-toteutuksen käyttöä. Salamakoodi (zapcode) vaaditaan, jotta Zappar tunnistaa kyseisen kuvan.

Voiko grafiikka olla mitä vain?

Yleisesti ottaen kyllä. Mutta tietyt asiat on hyvä pitää mielessä, kun suunnittelee AR-käyttöön tulevaa grafiikkaa, sillä sen täytyy sisältää riittävästi yksityiskohtia, jotta AR-sovellus Zappar pystyy seuraamaan kuvaa.

 

Hyvä grafiikka flyAR®-käyttöön on:

 • yksityiskohtainen
 • epäsymmetrinen
 • sisältää selkeitä kontrastikohtia
 • peittää printtialueen kokonaan tai lähes kokonaan

Huono grafiikka flyAR®-käyttöön on:

 • ei sisällä selkeitä yksityiskohtia
 • symmetrinen
 • sumea / epätarkka
 • koostuu suurimmalta osin tekstistä (suuri käsinkirjoitettu toimii kuitenkin useimmiten)
 • peittää vain pienen alueen printtialueesta

Ei syytä huoleen, sillä tarkistamme ja testaamme grafiikkasi ja kerromme jos se ei toimi niin hyvin kuin voisi. Jos jostain syystä grafiikkasi on huonosti AR-toimiva, ehdotamme miten siitä voisi tehdä paremman.

Voitteko tuottaa AR-sisältöä?

Todellakin voimme. Työskentelemme tarkoin valikoidun ammatilaisjoukon kanssa ja he tekevät timanttista jälkeä tarvitsit sitten videota, 3D-mallinnusta, äänituotantoa, grafiikkaa, efektejä… Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro huolesi, katsotaan kuinka voimme auttaa.

Onko Zappar oma sovelluksenne?

Ei, Zappar ei ole oma sovelluksemme, mutta käytämme sitä, sillä se on todella monipuolinen, luotettava ja hyvin toimiva alusta AR-tuotantoon. AR-alustoja on useita, mutta valitsimme Zapparin sen monipuolisuuden takia.

Miksi popcorni poksuu?

Jokainen maissinjyvänen sisältää pikkuriikkisen vettä, ja kun se lämpenee ja höyrystyy. Höyrystyminen nostaa maissinjyvän sisällä olevan paineen niin korkeaksi, että tapahtuu pikkuriikkinen räjähdys, joka muuttaa maissinjyväsen valkoiseksi herkuksi. Tämä pieni räjähdys on popkornin poksumisen syy.